Blogu Shqiptar

Friday, July 20, 2007

Një porosi e kohës

Nga: Mirsim N. Maliqi

Sigurisht, edhe episodës së “apolitikëve” pro-helen do i vjen “The end”-i. Si duket misionarët e të lapalangjozuarëve akoma nuk kanë arritur ta kuptojnë dot se: “Shqiptari s’ha pulë të ngordhur” dhe se shumë shpejtë i zbulon konspiracionet qëllimkëqija. Sado që shpesh kemi qenë –e jemi- tolerant ndaj depërtimit të të huajve dhe asaj që ata artikulojnë në vendet tona, prap nuk lejojmë që i huaji të jetë superior në odën tonë. Shumë prej intelektualëve shqiptarë iu drejtuan drejtpërdrejt Janullatosit duke i thënë se shqiptarët nuk janë në letargji që të mos i vërejnë laletët e tij bashkëpunuese me shqipfolësit në misionin e tyre kolegjial kundër kombit shqiptarë. Në fillim e shpallën irracional këtë pohim grekët, apo thënë më mirë përfaqësuesi i tyre në Shqipëri Kolonel Anastas Janullatosi dhe kolaboracionalistët që iu kishin bashkangjitur atij për të asimiluar popullin shqiptarë. Kështu vazhdoi deri sa u demaskua konzervatori i njohur, Ilirjan P. Papa (Albo), nga Permeti, i njohur për “shpalosjen” e ideve të Pashko Vasës, mbase si “pasues” i flakët i tij që është, ai forumin e tij të ashtëquajtur “Forumi Shqiptar” e ka mbushur me: “Mos shikoni kisha e xhamija” edhe pse këtë thënie Pashko Vasa ia ka adresuar orthodhoksëve të atëhershëm, kisha e të cilëve ishte bërë stacion i antishqiptarëve që vepronin në asimilimin e shqiptarëve. Historija po përsëritet, misioni antishqiptar po kthehet, Janullatosi grek me miqt e tij të dashur si Ilirjan Papa, akoma po veprojnë nën hijen e shtetit Shqiptarë kundër kombit tonë. Dalin lapërdharët si Janullatosi e na tregojnë neve se ç’farë identiteti kemi, apo nuk dijnë se si të thërrasin në ideologjinë e tyre kundër popullit shqiptar (që shumica janë) me besim Islam, fillojnë të këndojnë këngë që u ka skaduar afati (edhe pse janë prodhuar ilegalisht) që “të bëhemi shqiptarë”!” Çudirat nuk paskan të mbaruar, grekët na paskan mbetur të na tregojnë se çka jemi dhe çka duhet të jemi, apo ndoshta “na njohin më mirë”, ngase hipokrita si puna e këtyrë të lartëpërmendurve ka pasur gjithënjë brenda në mesin e popullit tonë, dhe prej A e deri në Zh të dhënat “autentike” ua kanë "dhënë" grekëve, duke ia bashkangjitur edhe falsifikimet e demagogëve me emra shqiptarë, dhe tashti dalin egërsirat greke të Trojës dhe na mbajnë “leksione” për kombin e shtrenjtë shqiptarë!!!

Demagogjija e këtyre hipokritëve nuk mbaron, porse ecën tashti me një tempo akomë më të shpejtë. Arritën deri aty këta helenë që në qytetin ku para 120 vite u hap mësonjtorja e parë shqipe –të fusin falsitetet-, (që) fëmijët shqiptarë të mësojnë se Jugu i Shqipërisë na qenka Greqi, dhe çka është “çudija” (?!), këto mësime janë (para) aprovuar nga Ministria e Arsimit në Shqipëri. Këta shqipfolësa, a mos vallë menduan se kombi shqiptarë është substrat me atë grek, që bënë këtë turp?! Albo, mos harro atë që ka thënë Sendali se: “Nuk jam i sigurt se a mund t’i dua në jetë dy gra, por jam i sigurt se nuk mund t’i dua dy atdhe”, dhe dije se injoranca e ngushtë e Kolonelit grek nuk do mund të arrijë kurë që në mesin e popullit shqiptarë të aktroje skenare helene antishqiptare. Të favorizosh, të përkrahësh, ta ngritësh, t’i bësh reklam, të thërrasësh për, dhe ta stolisësh me fjalë miradije e tash shpallësh “Apostull të shqiptarëve” personalitetin e një kryehelenit antishqiptar në Shqipëri, është tradhti ndaj kombit, dhe këtë e bën ti me kolektivin tënd.

T’u bëjmë sabotazhë këtyre tradhëtarëve, është pjesë e mësimeve që na lanë të parët tanë. Mos harroni, Gjergj Fishta ka thënë: “Kujdes nga shkau, kujdes nga greku, kujdes nga ata qe harruan ATDHEUN”! Pra, kujdes nga Serbijo-viçat e gardat Car Lazare, kujdes nga kolonel Janullatosi dhe këlyshërit e tij shqipfolës, kujdes nga Ilirjan Papa dhe grupi i tij i forumeve, të cilët përkrahin grekun dhe bashkëpunojnë me të. Të dashur bashkëatdhetarë, dijeni se: "Një zogu që i prishet foleja hidhet degë më degë" prandaj: "Ruajeni atdhenë si shqiponja folenë" dhe mos ia ktheni shpindën sikur këta të shitur, që kanë devijuar për lekët e Janullatosit. Le ta dinë të gjithë këta tradhëtarë se: “Nuk e braktis atdheu njerinë, por njeriu atdheun”, prandaj o Ilirjan dije se: “Kush nuk i takon atdheut të vet, nuk i takon as njerëzimit”. Me mërzi duhet t’a citoj fjalën e madhe të Faik Konicës se: “Nëse ka kush do t'i bëjë keq Shqipërisë, janë vet shqiptarët”.


Gazeta KRITIKA, e hënë, 02 Korrik 2007
Gazeta START, e martë, 03 Korrik 2007
Gazeta SOT, e enjte, 05 Korrik 2007
Gazeta POLITIKA, nr. 04, Korrik 2007

Shkrime pë AlbaSoul

Sulm helen ne internet

Jo vetëm Shqipëria por edhe hapësirat kibernetike shqiptare janë bërë objektiv i invazionit dhe asimilimit nga egjypto-fenikasit, helenet. Fatkeqesisht ka disa rezultate ne dem te shqiptareve.
Egjypto-fenikasit, helenet, janë futur ne forumet shqiptare duke bërë propogande ne favor te axhendes se tyre asimiluese dhe ashtu si ne realitetin shqiptar me presione , pagesa dhe dinakëri kanë arritur te pervetesojne totalisht ndonjerin prej tyre.
Konkretisht AlbaSoul (Forumi shqiptar) është bërë artopolanti i propagandës shoviniste greke me pronare te vërtetë Janullatosin, pronar fiktiv shqiptar Albo, Ilirjan Panajot Papa nga Permeti.
C’fare e gjeti Albon (Ilirjan Panajot Papen) qe e nisi forumin shqiptar si një shqiptar i vërtetë dhe pas një viti u shnderrua ne një paramilitar helenas? Apo ndoshta me qëllim u hoq si shqiptar qe ti ndillte ata ne gracken e tij dhe me pase ti qellonte ne pabesi, pas shpine, me thiken e propagandës dhe axhendes shoviniste asimiluese helene?
Kush e di te vërtetën ne detaj le të na i rrefej, por “Seminaristi” (nofka e një anëtari) ka kohe qe e ka bërë shtepine ne foruminshqiptar thuajse qysh ne themelimin e tij dhe Albon e ka shnderruar ne sherbetor te tij , natyrisht me pagesat e Janullatosit.
Të njohe rrenje e dhemballe ty Papa (Albo) e kercenoi “Seminaristi” dhe Ilirjani u rradhite menjehere ne skuadronet e vdekjes greke duke qëlluar shqiptarët pas shpine.
Të jetë kjo e vërteta? Cilat janë detajet...? Cilatdo qofshin ato pak rëndësi ka, kryesorja është qe Albaoul sot simbolizon cerdhen e propagandës dhe shovinizmit helen, simbolizon thiken e ngulur tradhetisht ne kurrizin e shqiptareve dhe për këtë arsye duhet bojkotuar.

Petrit Kola
pojofree@yahoo.com
Burimi i informacionit:
http://vërtetë.blogspot.com/2007_01_01_archive.html

-
Nga Gazeta Metropol

Emri Mbiemri: Nastradin Efendiu
Data: E Enjte, 18 Janar 2007
Shteti: USA

Forumi Shqiptar, Kali i Trojes mes shqiptarve.

Forumi Shqiptar ne fillimet e tij u duk sikur qe një faqe kombëtare shqiptare,
por një vit me mbrapa filloi ti dilte boja, poshtë bojes se kuqe filloi ti shfaqet boja blu. Sot nuk ka asnjë dyshim qe ky forum "pseudo shqiptar"është një Kale Troje mes shqiptarve. Qëllimi i këtij forumi tashmë nuk është me "Shqipëria e bashkuar me shqiptarët e bashkuar, "qëllimi i ri i Ilirian Panajot Papa(s) tani është "ortodoksit e bashkuar me Greqine meme" Një grup kryqtaresh fanatik nga te sillogjeve greke, bëjnë ligjin duke debuar dhe fshirë nga faqet e këtij forumi te gjithë forumistat ose shkrimet qe janë kundra ideve asimiluse greke. Shqiptarët e përkatësisë muslimane janë share, fyer e poshterruar jo vetëm nga grupi zjarrit te kryqtarve, por dhe nga vete pizevengu hafije Ilirian Papa(s)(Albo). Ky zoteri (Albo) qe deri dje betohej për figuren e ndritur te Theofan Nolit, sot këtë figue e sheh si një figure te diskretituar te një revolucionari komunist. Nuk ka perendi qe te thotë një fjale kundër gjarperit Janullatos se hafija greke Ilirian Panajot Papa(s) bashke me grupin e tij te kryqtarve do ti bëj "bam nga forumi" (kështu kercenon kjo hafije). Dhe fjalën ky moster antishqiptare e mbane. Jan me qindra ish antar te AlbaSoul qe jan perjashtuar vetëm për bindjet e tyre qe s'janë të njëjta me bindjet e hafijes (Albo). Pafytiresia e këtij njeriu te pa cipe arrin deri atje sa mere ne mbrojtje masakrrat e grekerve kundra camerve dhe Camerise martire. "Camrit u treguan te pabese" qe ju kundervune dhunes greke ne shtetin grek, thotë ky dobic gjirizesh greke. "Ata u bashkuan me nazi-fashistat kështu qe greqia ka te drejt ti vras e persekutoj camrit",vulos perfundemisht Ilirjan Panajot Papa(s). Po mirë mor afije greke, po ne 1912 dhe ne 1924 përse greku i masakroi dhe deboj camrit? Albo greku nuk e di qe camrit janë zoter të atyre trojeve qe prej mijra vjetësh. Ilirian Pano Papa(s) mbase e ka lexuar Lord Bajronin kur flet për shqiptarët qe hasi për herë të parë kur zbriti ne Gumenice. Ishin pikërisht bukuria, besa, mikpritja dhe trimëria çame, këto vyrtyte e mbresa shqiptaresh qe ky njeri i famshen i hodhi ne poemen e tij famoze. Patjetër qe Ilirian Papa(s) është kaq i shkolluar sa te lexoj dhe te kuptoje se camerit atje nuk janë vetëm prej "1 shekull" siç shprehet kjo kerrme shoviniste. Popullsia e vetquajtur 'vorio-epirot grek" qe ka populluar pronat e camerve dhe gjithë trevat e Camerise janë 'anadolloak" te ardhur nga Anadolli i Turqise ne momentin kur babi i Turqise Qemal Ataturku i fshiu këto skupira nga Turqia. Papa(s) i di mirë qe të gjitha këto fakte historike, por ai nuk lejon njeri qe këto te vërteta te pamohushme të shkruhen ne faqet e këtij forumi grek. Ai nuk mund ti lejoj vetes qe shqiptarët me te vërtetat e tyre ti prishin "miqesine" midis "dy popujve miq". Ryshfeti dhe paraja e grekut u ka prishur mendjen burrave te tjerë me (****) jo mos t'ia prishe këtij pizevengu qe tërë jetën e tij ka marrë vetëm edukat sillogjesh nga prindrit . Shijoi leket e tradhetise o Ilirian Papas. Do vijë dita qe këto para te flliqura qe merre nga Greqia dhe Janullatosi një ditë (ti) do ti vjellesh siç i kanë vjelle dikur para teje dhe te tjerë hafije antishqiptare. Jasu qirje Papas. Ti kanis, ise kalla?
Bemat antishqiptare te këtij forumi antishqiptar dhe pronarit te tij, janë aq te shumta sa, nuk do të na dilte koha dhe faqet ti shkruanim qe të gjitha këtu. Desha ti falenderoje qe te gjithë ata shqiptare qe e hapen këtë teme qe po merre dhënë kudo mes internetit, por njekohesisht desha te inkurajoja dhe shqiptarët e tjerë mos te heshtin, por t'ia nxerrin bojen kësaj mostre sillogjesh greke. Ilirian Papas është një skupir qe po i ha ne pabesi gjithë shqiptarët dhe kombin shqiptar. Prandaj u bëj thyrrje gjithë shqiptarve te ndershem qe shkruajnë ne faqen "AlbaSoul" ta bojkotojne këtë forum. Mbase ky do të jetë një mësim i mirë për te gjithë skupirat e tjera.

Efendi Beu

Armiqt tonë Virtual Te maskuar me emblema shqiptare!

Artikull shkruar në forumishqiptar.Com në lidhje me antishqiptarizmen e kryeadministratorev e te këtij forumit ndaj Shqipatreve dhe identitetit shqiptar.

Të mbeshtjellesh me emblemat shqiptare dhe ta emerosh vetveten me terma SHPIRT SHQIPTARI dhe një kohesisht te ngritesh kundër interesave mbareshqiptare ose të mundohesh te sllavizosh ose greqizosh tokat shqiptare dhe identitetin tonë te lasht shqiptare është ne kundërshtim me kombin dhe me vet veten përderisa ndihesh shqiptare!!!


Është shumë skandaloze dhe tepër fyese për një forum qe quhet FORUMSHQIPTAR ose pretendon te jet Shqiptare dhe te jet prone ose te udhehiqet nga njerëzitë qe ne shumë e shumë mënyra mundohen te perqajne dhe te mbjellin urrejtje dhe bindje te kqija ndershqiptare mes krahinave dhe fisev shqiptare si dhe mes feve qe ne shqiptarët vazhdojme ti kem!

E di mirë!! qe ky shkrim do të prek ndergjegjjen(nëse kan) të atyre qe ende enderrojne qe Qameria është Greke ose Epiri është Grek ose Kosovë është Serbi apo shqiptarët e Maqedonis jan maqedonas!

Mjafton te shikoni vetëm disa tema te diskutuara nga ata autoret me emblema shqiptare sikur gomari i veshur me lekuren e ujkut!

Disa Shkrime:
http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=75298&page=2 http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=75298&page=2 http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=55032&page=4 http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=75036 http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=72301 http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=62343

Disa Shkrime Nga Albo:
Sa i përket Nikolla Markut, atdhetarit shqiptar qe po kërkon shkeputjen e kishes greke ndaj asaj shqiptare.

http://forumishqiptar.com/showthread.php?t=71375
Kjo për Camerine:
http://forumishqiptar.com/showthread.php?t=74070&page=2

Ndërsa kjo tjetra me identitetin shqiptar:
http://forumishqiptar.com/showthread.php?t=76366

Si përfundim unë nuk e di se cili mund te jetë misioni dhe qëllimi i këtij njeriu apo i gjithë njerëzve qe mund te qendrojne pas tij
Por e di qe te gjithë ne duhet te tregohemi te kujdesshem qe të mos biem pre e mendesive dhe e komenteve boshe qe mund te ndikojne negativisht ne mënyrën tonë te te gjykuarit dhe qe e c'nderojnë te qenurin tonë shqiptare.

Do u bëja thirrje te tërë forumisteve te këtij forumi qe te evitonin AlbaSoulin-in dhe forumin e tij www.forumishqiptar. com. dhe mos te mirren seriozisht shkrimet e njerzve qe mundohen ose ndonjë her e kan arrit qëllimin e tyre kundër shqiptareve!


Lord Kosovë 25.04.2007